Blog

Software

Problemen die we tegenkomen in onze werkplaats zijn steeds vaker het gevolg van verkeerde/verouderde software. Gelukkig kunnen we dit in onze eigen werkplaats oplossen.

Zo hadden we laatst een klant met een Audi A8 die graag de kaart van zijn navigatiesysteem up to date wilden hebben.

Om dit uit te voeren moeten we via een online verbinding met de fabriek in Duitsland een activatiedocument aanmelden waarna we de recente kaart kunnen installeren. Dit laatste lukte echter niet.

Wij hebben hiervoor de technische service bulletins (TSB) geraadpleegd en bleek dat het probleem werd veroorzaakt door verouderde software en door middel van een software update op te lossen is. Wij hebben deze update uitgevoerd en aansluitend het activatiedocument weer aangemeld waarna we kaart nu wel konden installeren.

DSG versnellingsbak

Steeds meer auto's uit de VAG-groep (Volkswagen, Audi, Seat en Skoda) worden uitgerust met een DSG versnellingsbak. Deze versnellingbakken zijn uitgevoerd met een dubbele koppeling waardoor zeer snel schakelen mogelijk is.

De techniek is van deze DSG is slim doordacht en complex , echter kunnen er ook problemen ontstaan aan deze versnellingsbakken.

Vanwege deze complexiteit heeft de fabriek geen onderdelen en documentatie beschikbaar gesteld om bij defecten aan het mechanische gedeelte te kunnen herstellen, in dit geval zal de versnellingsbak vervangen moeten worden.

Het is ons gelukt om toeleveranciers te vinden waardoor wij defecten aan het mechanische gedeelte kunnen repareren in onze eigen werkplaats. Zonder speciaal gereedschap en de kennis is dit vrijwel niet te doen maar ook dit is aanwezig.

Andere werkzaamheden zoals het vervangen van de koppelingen en storingen oplossen aan de mechatronica voeren wij ook regelmatig uit.

Wilt u naar aanleiding van dit artikel meer informatie, neem dan contact met ons op!

Nu de temperaturen weer stijgen, is het weer tijd voor uw zomerbanden.

Bij temperaturen boven de 7°C is het verstandig om uw winterbanden te wisselen voor zomerbanden.

Bel ons op 0187-601598 om direct een afspraak te maken. Wij zorgen vervolgens dat uw auto weer veilig met de juiste banden de weg op kan.

Voordelen van zomerbanden bij temperaturen boven de 7°C:
*Met zomerbanden heeft u betere grip en een kortere remweg
*De rolweerstand is minder, waardoor u brandstof bespaart
*Minder geluidsproductie tijdens het rijden
*Een zomerband slijt aanzienlijk minder snel

Zijn uw zomerbanden aan vervanging toe? Profiteer dan van onze aantrekkelijke aanbiedingen.

* Het kan zijn dat uw wielen zijn voorzien van slotbouten. Denk er in dit geval aan om de speciale sleutel hiervoor mee te nemen!

De wintertijd is ingegaan en het duurt niet lang meer voordat de eerste ongemakken zich op de weg voordoen. Laat u niet verrassen en maak nu een afspraak voor de Wintercheck.

In de week van 14 november t/m 18 november is deze helemaal gratis!

U bent van harte welkom in onze werkplaats!

Wij hebben een winactie op onze facebookpagina!

-Like de facebookpagina van Cor Melissant Auto

-Like het bericht

-Deel het bericht

Ga snel naar de pagina toe Facebookpagina Cor Melissant Auto

 

Nieuwe sleepauto
Oud versus nieuw. Na 18 jaar trouwe dienst van onze sleepauto is het tijd voor een nieuwe!
20160629_172628

GMTO erkend Hybride&Ev specialist
Met de komst van Hybride voertuigen worden ook andere technieken toegepast. Deze complexe, nieuwe technieken brengen ook nieuwe storingen met zich mee.
Daarom heeft onze monteur Rien de cursus gevolgd van GMTO speciaal voor Hybride en Elektrische voertuigen. Hij mag zich sinds vorige week erkend Hybride & EV specialist noemen.
Door deze cursus is hij in staat om complexe storingen die Hybriden & EV met zich mee brengen op te kunnen lossen.

Wij nemen graag uw auto over!
Bij veel bedrijven kunt u uw auto inruilen tegen een andere auto van dezelfde waarde. Bij ons is het ook mogelijk om uw auto in te ruilen ook al is de auto die u aanschaft duurder of goedkoper. U moet in dit geval dan zelf nog geld bijbetalen of u krijgt het geld van de hogere waarde terug van ons.
Een win- win situatie, u heeft de auto van uw dromen en krijgt hier ook nog eens geld over terug als deze goedkoper is dan uw vorige! Wie wil dat nou niet?

Auto Import Zuid-West Nederland
Sinds januari 2016 heeft Cor Melissant Auto samen met Honda Jan van Dijk de handen in een geslagen en importeren sinds kort auto’s uit Duitsland voor u. Bent u opzoek naar een goede auto en heeft u deze in duitsland zien staan en durft u het zelf niet aan om deze te importeren naar Nederland? Dan doen wij dat voor u.

Auto Import Zuidwest Nederland handelt de import van uw import auto uit Duitsland van A to Z af, zonder dat u er enige administratieve last van ondervindt. Onze unieke methode van auto importeren levert u een vaak completer uitgevoerde auto op tegen een lagere prijs dan vergelijkbare auto’s uit Nederland.

De prijzen op deze website zijn Nederlandse RIJKLAARPRIJZEN, inclusief bpm, btw, leges, transport, stalling, NL-kenteken en kentekenplaten en altijd inclusief 6 maanden garantie indien de auto niet meer in de fabrieksgarantie valt. Deze garantie is uit te breiden tot 24 maanden.

Onze nauwe samenwerking met uitsluitend officiële merkdealers uit Duitsland, de Nederlandse overheid en de Rijksdienst voor het Wegverkeer, zorgt ervoor dat wij zonder enige vorm van stress uw auto importeren uit Duitsland met gratis een half jaar garantie en met de mogelijkheid tot 2 jaargarantie. Uw importauto wordt door ons grondig gecontroleerd.